Intergenerații

Ce problemă încearcă proiectul să rezolve?

Copiii proveniți din familii aflate în situații dezavantajate duc o acută lipsă de dragoste și atenție iar implicarea unor seniori în diverse activități alături de ei aduce în viața lor un plus de valoare și multă bucurie.

De asemenea generația mai în vârstă deține o bogăție de talente și abilități care nepuse în valoare se pierd nevalorificate. Încercăm să promovăm ceea ce aceștia dețin și să reducem sentimentul de inutilitate care îi blochează de atât de multe ori.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este de a creea o punte între generații, care aduce o îmbunătățire în viața copiilor dar și a vârstnicilor implicați în program.

Cum încearcă să rezolve problema?

Cei 12 vârstnicii care se implică ca voluntari în programul Intergeneraţii vin cel puțin odată pe săptămână la Centrul Diaconia și desfășoară ateliere de gătit, tâmplarie, confecționat diverse obiecte, meditații la germană, activități în care copiii sunt provocați să se implice și să învețe lucruri noi. Vârstnicii organizează ateliere de meserii care le dezvoltă abilitățile manuale și îi face conștienți de potențialul pe care îl au.

Istoric al organizaţiei şi al proiectului:

Proiectul este implementat de Asociația Diaconia Ajutor Internațional in parteneriat cu Fundatia Comunitara Braşov. Asociația Diaconia a înființat în 2007 Centrul de zi, un proiect prin care copiii proveniți din familii dezavantajate sunt ajutați pentru a putea obține o educație școlară, iar mai apoi o pregătire profesională. Asociația Diaconia se ocupă de copii si familii defavorizate din Braşov şi împrejurimi de mai bine de 25 de ani. De-a lungul timpului a înțeles cum lipsa educației afectează comunitățile sărace din Brașov și din jurul orașului, formând un cerc vicios în care analfabetismul, abandonul școlar și sărăcia merg mână în mână. Principalul obiectiv al organizaţiei sunt copiii. Cel mai mare ajutor pe care-l oferă acestora este sprijinul educațional. De aceea Centrul de zi este un loc special amenajat, unde copiii vin pentru a-și efectua temele, a primi o masă caldă și sănătoasă și de asemenea pentru a participa la diferite activități de dezvoltare personală și socială.

 

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

3

Suma:

3,560 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2018

Daruieste ziua ta ~ 2018

In beneficiul: Intergenerații

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. Principiul este simplu și vechi decând lumea: "Dar din dar se face Rai" :).

3,560 RON

Suma:

1

Galantomi:
3 Donatii

Pagini fundraising

Coresi Shopping Resort își dăruiește ziua de naștere!

Coresi este despre oameni! Despre bucuria de a fi împreună și despre pasiunile care ne unesc! Sunt trei ani de zile în care am clădit legături s

7,000 RON Target
3,560 RON Suma
3 Donatii
50.857142857143% Complete